Politiek directeur van Groen wil Antwerps partijvoorzitter worden

Bogdan Vanden Berghe (PHOTONEWS)

Uncategorized

Politiek directeur van Groen wil Antwerps partijvoorzitter worden

Wannes Neukermans

Bogdan Vanden Berghe, de politieke directeur van Groen, wil nu de Antwerpse afdeling van de partij gaan leiden. Hij stond op de lijst van mogelijke nieuwe partijvoorzitters na Meyrem Almaci, maar stelde zich uiteindelijk niet kandidaat. Vanden Berghe zegt ambities te hebben wij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De Antwerpse leden beslissen hierover op 20 december, maar de kans is groot dat er geen tegenkandidaten zullen zijn. Hij zou Giuliana Chirinos opvolgen als voorzitter van Groen Antwerpen. In het verleden was Vanden Berghe onder andere directeur van de NGO 11.11.11.

Achter de schermen

Als politiek directeur is Bogdan Vanden Berghe voor veel mensen nog een onbekende naam. In 2019 raakte hij niet verkozen in de Kamer, dus gaf Almaci hem een job achter de schermen. Hij werkt als directeur aan een herpositionering en herstructurering van Groen en tekent mee te toekomststrategie van de partij uit.

Veel mensen zagen in hem de geknipte kandidaat om diezelfde strategie naar buiten te brengen als partijvoorzitter, maar hij besloot uiteindelijk om niet als kandidaat naar voren te treden bij de voorzittersverkiezingen.

Partijleiding vernieuwen

Nu is hij dus toch kandidaat om een meer openbare functie op te nemen. “Imade Annouri heeft onlangs zijn functie als fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad neergelegd. We hebben dan een oefening gemaakt om de partij in Antwerpen verder op de kaart te zetten. Ilse Van Dienderen is nu fractieleider en we hebben ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de partijleiding in Antwerpen te vernieuwen,” aldus Vanden Berghe aan VRT NWS.

Vanden Berghe geeft ook nog aan met bepaalde ambities naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2024 te kijken. “Bij Groen bepalen de leden wie de lijst gaat trekken. Maar het is zo dat ik niet zonder ambitie naar die lijstverkiezingen kijk”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Politiek directeur van Groen wil Antwerps partijvoorzitter worden”

Plaats een reactie

Delen