Kraakpand in Paleizenstraat wordt volgende week ontruimd

Het kraakpand in de Paleizenstraat in Schaarbeek. Photo News

Uncategorized

Sterfgeval en gewonde in kraakpand met asielzoekers

Anton Schelfaut

In het kraakpand in de Paleizenstraat in Schaarbeek, waar een duizendtal asielzoekers verblijft, is zaterdag een man om het leven gekomen. Een dag later werd een andere asielzoeker het slachtoffer van een steekpartij. Dat bevestigt het Brusselse parket.

De politie- en hulpdiensten troffen zaterdagmiddag een levenloos lichaam aan in het kraakpand in de Schaarbeekse Paleizenstraat. Het zou gaan om een natuurlijk overlijden.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een asielzoeker, die in het kraakpand verbleef, neergestoken door drie onbekenden. Hij werd rond 16.00 uur aangetroffen ter hoogte van het gebouw. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar. Het parket onderzoekt de zaak.

In het kraakpand verblijven al wekenlang honderden asielzoekers. Ze kunnen niet terecht in de asielcentra omdat die volledig volzet zijn. In het gebouw hebben artsen al verschillende gevallen van tuberculose, cutane difterie en schurft vastgesteld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Sterfgeval en gewonde in kraakpand met asielzoekers”

  1. Ze gunnen mekaar het licht in de ogen niet en daarmee gaan wij dan een samenleving opbouwen. Gekker kan het wel niet en het mislukt telkens, maar we blijven er dapper mee doorgaan. Maar ja, we hebben goedkoop werkvolk nodig en daar draait het allemaal om.

Plaats een reactie

Delen