Vlaams Belang viert sinterklaasfeest in Plopsa Indoor Hasselt: "Handen af van onze tradities!"

Tom Van Grieken. Foto: VB

Binnenland politiek

Vlaams Belang viert sinterklaasfeest in Plopsa Indoor Hasselt: “Handen af van onze tradities!”

Anton Schelfaut

Vlaams Belang organiseerde afgelopen zondag een sinterklaasfeest in Plopsa Indoor Hasselt. Voorzitter Tom Van Grieken hield er een toespraak, waarin hij pleitte voor het behoud van onze tradities. Die staan volgens hem onder druk door “uiterst links woke-activisme”. “Maar daar mogen we nooit aan toegeven”, drukte hij de meer dan 2.000 aanwezigen op het hart. “De Sint én Zwarte Piet moeten blijven!”

Vlaams Belang-Kamerlid Annick Ponthier, zelf afkomstig uit het Limburgse Bilzen, opende het politieke luik. Ze verwees in haar toespraak naar de afgelopen Congo-commissie in de Kamer die “op een kwalijke wijze onze tradities zoals carnaval viseerde”.

Daarna sprak Van Grieken de menigte toe. Hij blikte terug op zijn eigen kindertijd en hoe hij zelf naar de komst van Sinterklaas toeleefde. “Dat het sinterklaasfeest iets racistisch zou zijn; niets is minder minder waar”, benadrukte hij. “Integendeel: het is een fantastisch en stichtend feest dat net als onze andere tradities gekoesterd dient te worden.”

“Wat wij met zoveel plezier en geluk konden krijgen van onze ouders, willen we doorgeven aan onze kinderen”, besloot Van Grieken. “Niemand hoeft ons de les te spellen. Dus of het nu gaat over Kerst, Sinterklaas, carnaval, Maria-Lichtmis en ga zo maar door: handen af van onze tradities!”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen