Vlaamse bedrijven dragen 7,5 miljard euro meer bij aan vennootschapsbelastingen dan Waalse en Brusselse

Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Vlaamse bedrijven dragen 7,5 miljard euro meer bij aan vennootschapsbelastingen dan Waalse en Brusselse

Wannes Neukermans

De Belgische schatkist heeft in 2021 een recordbedrag van 16 miljard euro aan vennootschapsbelastingen ontvangen. Dat is het meeste ooit, en ook dit jaar zijn het vooral de Vlaamse bedrijven die daartoe bijdragen. Ruim 10,5 miljard euro komt namelijk van Vlaamse ondernemingen. Dat schrijft Trends.

Waalse bedrijven betaalden in 2021 in totaal 2,9 miljard euro aan vennootschapsbelastingen. Brusselse bedrijven stortten samen 2,6 miljard euro. Vlaamse ondernemingen droegen 10,5 miljard euro bij.

Die recordbedragen zijn volgens Pascal Flisch (Trends) niet verbazingwekkend. “2021 was een goed cashjaar voor de overheid. Dat was te voorspellen.” Het einde van de pandemie en het feit dat de overheid ondernemingen uitstel van betaling gaf en dergelijke zorgde ervoor dat veel bedrijven met meer fiscale schulden dan gebruikelijk zaten.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/interview-ivan-van-de-cloot-hoofdeconoom-itinera-institute/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Vlaamse bedrijven dragen 7,5 miljard euro meer bij aan vennootschapsbelastingen dan Waalse en Brusselse”

  1. Nog maar te zwijgen wat de burgers moeten bijbetalen op hun energie rekening, meer dan 120 miljoen € dankzij nva die 10 jaar geleden de intercommunales ook een vennootschapsbelasting van 33,99% oplegde wat de rekening onbetaalbaar maakte. En bart de pezewever wil nu dat ondanks alle schandalen bij de nva het VB mensen moet ontslaan.

Plaats een reactie

Delen