Woke Disneyfilm 'Strange World' flopt: 100 miljoen dollar verlies

Shutterstock

Cultuuroorlog

Woke Disneyfilm ‘Strange World’ flopt: verlies van 100 miljoen dollar dreigt

Carl Deconinck

Disney heeft een historisch verlies geleden met zijn meest recente animatiefilm. Het publiek kan de film niet smaken en ergert zich enorm aan de tendens van Disney om “alles seksueel te maken”.

De voorbije week stond in de Verenigde Staten in het teken van het Thanksgiving. Traditioneel is het een belangrijke periode voor films en in het bijzonder gezinsfilms die door heel de familie samen kunnen worden bekeken. Vooral Disney scoort in deze periode sterk, zeker sinds het verwerven van Marvel Studios, Lucasfilm en Fox. Maar dit jaar kende het zijn grootste flop in decennia.

De nieuwe film ‘Strange World’ vertelt het verhaal van een homoseksuele tienerromance in combinatie met een groene boodschap, feminisme en linkse raciale gevoeligheden. Het verhaal ligt in lijn met de eigen “gayagenda“, maar wordt niet gesmaakt door het publiek. De film kostte minstens 120 miljoen dollar, maar bracht tot nu toe maar 18 miljoen dollar op in het belangrijke Thanksgiving-weekend. Dat is minder dan de helft van het bedrag waarop Disney had gehoopt.

(Lees verder onder de tweet.)

“Get woke, go broke”

Het openingsweekend van de animatiefilm hoort bij de slechtste van Disney en is maar een beetje beter dan dat van de tijdens de coronapandemie uitgebrachte film ‘West Side Story’. ‘Stranger World’ stevent af op een verlies van 100 miljoen dollar. Zelfs de film Lightyear, waarin ook een lesbische kus aan bod kwam, deed beter, al verloor ook die animatiefilm tientallen miljoenen. Op IMDb haalt de film een magere score van 4,8. Op Rotten Tomatoes is dat nog 65 op 100, maar bij critici scoort de film een stuk beter en haalt hij een score van 73.

Op internet circuleert het adagium “get woke, go broke”. Dat wijst erop dat bedrijven die overdrijven met politieke correctheid en sociale rechtvaardigheid financieel verlies lijden, iets wat meer en meer het geval lijkt te zijn. Ook op de beurs doet Disney, dat een erg woke bedrijf is, het opvallend slecht dit jaar. De aandelen zijn fors naar beneden gegaan. Recent nog verraste Bob Chapek, de CEO van het bedrijf, door op te stappen. Daardoor moest zijn voorganger, Bob Iger, opnieuw komen opdraven nadat hij eerder op pensioen ging. Hij beloofde om de cultuuroorlog een halt toe te roepen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

6 gedachten over “Woke Disneyfilm ‘Strange World’ flopt: verlies van 100 miljoen dollar dreigt”

Plaats een reactie

Delen