Illustratie (oud beeld): Shutterstock

Uncategorized

Zelensky bezoekt onaangekondigd stad aan frontlinie

Wannes Neukermans

Dinsdag heeft Oekraïens president Volodymyr Zelensky een onaangekondigd bezoek gebracht aan Bachmoet, een stad in de frontlinie Oblast Donetsk. Die regio was de afgelopen maanden het decor van de zwaarste gevechten in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Zelensky reikte enkele erkenningen uit aan Oekraïense soldaten en gaf aan dat er waardevolle wapens en militair materieel onderweg waren naar de stad.

Pas na het vertrek van de Oekraïense president maakte The Kyiv Independent het bezoek van Zelensky bekend om zijn veiligheid te vrijwaren. Zelensky reist geregeld af naar gebieden waar er gevochten wordt, maar deze reis naar Bachmoet geldt als één van de meest risicovolle tot dusver. Volgens Zelensky zelf is Bachmoet “het heetste punt” van de 1.300 kilometer lange frontlinie. Ook toen hij aanwezig was zou er zwaar gevochten zijn in de regio.

Russisch bezoek aan ‘frontlinie’

Langs de andere kant bezocht de Russische minister van Defensie zondag het front in Oekraïne. Althans, dat was wat hij zelf beweerde. Hij zou “de frontlinie” en “een commandopost” geïnspecteerd hebben, maar een onafhankelijke analyse van de beelden wijst uit dat minister Sergej Sjojgoe 80 kilometer van het front bleef.

Niet onverstandig van Sjojgoe, want Oekraïne kon met behulp van inlichtingen regelmatig Russische hooggeplaatsten doden en verwonden tijdens bezoeken aan het front. Maar de videobeelden tonen wel opnieuw aan dat het Russische regime onvolledige informatie over zijn militaire missies doorspeelt aan de bevolking.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Zelensky bezoekt onaangekondigd stad aan frontlinie”

  1. De martelaar die nog een luis in de pels van Europa wordt! Door Joe en zijn haviken (acipter gentilis) wordt hij op handen gedragen,want de Oekraïense soldaten zijn het kanonnenvlees/pasmunt voor hun oorlog tegen Rusland!?Ondertussen tikken de kassa’s van de Amerikaanse wapenindustrie en olie/gas leveranciers aardig aan! De EUSSR mag de miserie dragen en gaat de heropbouw betalen! Naar de mening van de EU burgers wordt niet gevraagd maar ze worden wel door Ursula en co tot de bedelstaf veroordeeld! Wacht maar want het ergste moet nog komen?! Hiermee bedoel ik niet de geur/walmen van de Socialistische corruptie gierputten in Brussel!?

Plaats een reactie

Delen