Filip Watteeuw. Bron: Photonews

Binnenland politiek

Filip Watteeuw (Groen) “niet bang” om burgemeester van Gent te worden

Wannes Neukermans

De Gentse schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) zegt ervoor open te staan om burgemeester van Gent te worden na de verkiezingen van 2024. “Het belangrijkste is dat Groen verder kan besturen”, vertelt hij in een interview met De Zondag.

Filip Watteeuw is misschien de meest besproken en omstreden mobiliteitsschepen van Vlaanderen. Hij is de ontwerper van het circulatieplan, waardoor het centrum van Gent de grootste autoluwe zone van het land werd. Maar van mobiliteit heeft hij genoeg. “Neen. Dit kan ik geen derde keer doen. Elk domein heeft af en toe aan een nieuwe blik”, legt hij uit. “Ik heb ook zelf nood aan een andere rol.”

Die rol zou dus het burgemeesterschap kunnen zijn. “Wij hebben de voorbije tien jaar onze stempel kunnen drukken op deze stad”, zegt Watteeuw over Groen. “U zegt burgemeester? Wel, dat is een mogelijkheid. Ik zou daar niet bang voor zijn. We zien wel wat de kiezer zegt.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/11/filip-watteeuw-groen-het-is-tijd-voor-een-groene-burgemeester-in-gent/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

15 gedachten over “Filip Watteeuw (Groen) “niet bang” om burgemeester van Gent te worden”

  1. Watteeuw is een aangespoelde West-Vlaming die mee aan de knoppen van dit progressieve bastion zit maar ook veel naar de knoppen heeft geholpen! Verloedering , leegstand ,stadsvlucht middenstand door het circulatieplan , (drugs)gerelateerde criminaliteit en pocowoko gedoe…..Ik denk dat menig Gentenaar bang is mocht hij ooit burgemeester worden?!

  2. Mij interesseert het niet, ik kom wegens dat circulatieplan (en de bijhorende boetes) al jaren niet meer in wat ooit de plezantste stad van Vlaanderen was. Er zijn elders meer dan genoeg goede restaurants en winkelmogelijkheden.

  3. Beste mede-Gentenaar, hier alvast ons programma voor 2024.
    We maken duurder en daar gaan we in volharden, uw:
    1.auto
    2.brandstof
    3.huis
    4.parking
    5.isolatie
    6.bijdrage aan sociale woningen
    7.bijdrage aan opvangplaatsen
    8….
    9.steun aan de resterende middenstand
    10…
    11.support aan de woke-hoererij

    In ruil hiervoor gaat u naar de hemel, mits u uiteraard toelaat dat we ‘DEI’ door het strot duwen.

  4. Toch wel ongelooflijk , Nu al zijn de postjes daar verdeeld 1.5 j voor de verkiezingen, ongeacht of ze nipt of niet meer de kiesdrempel zullen halen – lang leve de linkse dictatuur

  5. Wie naar Gent gaat moet zijn blik op oneindig en zijn verstand op nul zetten om niet stil te hoeven staan bij winkelpanden die leegstaan en verkommeren of voor de zoveelste keer een nieuwe uitbater hebben die het na korte tijd weer voor bekeken houdt.
    Deze groene oase in Vlaanderen huisvest vooral autochtonen, veganisten en fietsenknuffelaars.

Plaats een reactie

Delen