Opnieuw geheime documenten gevonden bij Biden na huiszoeking FBI

Joe Biden (bron: Shutterstock)

Uncategorized

Opnieuw geheime documenten gevonden bij Biden na huiszoeking FBI

Wannes Neukermans

In de persoonlijke woning van de Amerikaanse president Joe Biden zijn vrijdag nog meer geheime documenten aangetroffen. Opnieuw gaat het om documenten uit zijn periode als vicepresident onder Barack Obama.

Vrijdag organiseerde de FBI een huiszoeking in het huis van Biden in Wilmington, in de staat Delaware. Biden en zijn vrouw Jill waren niet aanwezig. Volgens Bidens advocaat Bob Bauer gaat het om “geclassificeerde documenten en ondersteunend materiaal”.

Garage

Meer dan een week geleden werden er in de garage en woning van Biden al documenten gevonden, en iets daarvoor bleek dat er ook geheime documenten bewaard werden in een privékantoor van Biden bij een denktank in Washington. Biden gaf telkens aan dat het om vergeten kopieën ging en hij gaf ze vrijwillig af aan de bevoegde instanties.

Volgens de Amerikaanse wetgeving zijn (vice)presidenten verplicht om na hun ambtstermijn dergelijke documenten af te geven aan het Amerikaanse Nationaal Archief. Ze op andere manier zelf bijhouden is strafbaar.

Trump

Om die reden verkeert de vorige Amerikaanse president, Donald Trump, in juridische problemen. Na zijn aftreden nam Trump meer dan driehonderd geheime documenten mee naar zijn woning in Mar-a-Lago. Ook Biden was kritisch over de houding van Trump.

Er zijn enkele verschillen met Trump. Die verzette zich tegen de overdracht van en het onderzoek naar de geheime documenten en uiteindelijk was de FBI genoodzaakt een huiszoeking uit te voeren bij de voormalige president. De Amerikaanse Justitie stelt ook dat het juridische team van Trump weigert mee te werken en het onderzoek probeert te dwarsbomen.

Biden heeft wel zijn volledige medewerking aan het onderzoek toegezegd. Wat tegen Biden spreekt, is dat hij de documenten eigenlijk al begin 2017 had moeten afgeven. Nu, zes jaar later, blijkt dat Biden die jarenlang op ‘onveilige’ plaatsen bijhield, zoals in zijn garage en in een bureau van een openbare denktank.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/op-verschillende-plaatsen-geheime-documenten-van-biden-gevonden/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Opnieuw geheime documenten gevonden bij Biden na huiszoeking FBI”

  1. We wachten met een visadempje hoe de “kritische ” media dit gaan “duiden”! En natuurlijk zullen Greet de Keyzer en Björn Soenens met afschuw in de stem hierover verslag uit brengen bij V(?)TM en V(?)RT.

  2. We zijn zondag en ik heb noch Björn noch Greet hun bijdrage hierover gehoord! Björn moest verhuizen omdat zijn huur werd opgezegd met grote waarschijnlijkheid is Greet hem aan het helpen met de verhuis!?

  3. De pot verwijt de ketel enz.. en of dat Trump nu wat tegenpruttelde om geen of halve medewerking te verschaffen of niet daarover gaat het eigenlijk niet
    Wokers, democraten en vooral de linkse pers zal zeer karig zijn met uitleg zijt er maar zeker dat het zo zal geformuleerd worden dat Biden , bij deze geen schuld treft – 1ste excuus = om te beginnen is zijn demente ouderdom daar al , 2de zal zijn we hebben het allemaal niet goed begrepen en zien dit in een verkeerde context enz..

  4. Het verschil met Trump zit hem in het feit dat Trump als president op elk moment kon beslissen dat documenten gedeclassifiëerd waren. Biden kon dat als vice-president niet. Bovendien werden de documenten door Trump (op aanraden van de FBI nota bene) bewaard achter slot en grendel. Biden liet de boel blijkbaar gewoon rondslingeren op verschillende adressen en zelfs in zijn garage.

  5. Inderdaad, het is allemaal de schuld van de kuisvrouw die haar appel schilde op zo’n rondslingerend document. En toen dit werd aangetroffen door de buren in de vuilbak zat het spel op de wagen.

Plaats een reactie

Delen