‘De Roze Leeuw’ richt Vlaamse afdeling op: “Groot draagvlak in Vlaanderen”

De Roze Leeuw. Facebook

Uncategorized

Stakingen in Belgische gevangenissen

Wannes Neukermans

Dinsdagavond tot woensdagavond organiseren vakbonden ACOD, ACV Openbare Diensten en VSOA opnieuw stakingen in de Belgische gevangenissen. De vakbonden eisen meer loon en waarschuwen voor regelmatige stakingen. “De gevolgen zullen op lange termijn zeker merkbaar zijn”, klinkt het.

Alle ambtenarenvakbonden klagen over het gebrek aan loonsverhoging en dienden een algemene stakingsaanzegging in. Maar het zijn vooral de gevangenisdiensten die de grootste hinder dreigen te veroorzaken. Hun belangrijkste eisen zijn een herwaardering van de baremaschalen en een volwaardige dertiende maand.

Omdat er geen akkoord gevonden is met minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) komt er dus nu opnieuw een staking. Bij de begrotingsopmaak in oktober zorgde De Sutter volgens de vakbonden namelijk dat gemaakte afspraken van tafel verdwenen. “Woordbreuk.”

Voor de staking moeten meer dan 100 politieagenten opgevorderd worden. Daarnaast gaan gevangenissen naar een soort ‘lockdown’ met veel minder mogelijkheden voor gevangenen. Bezoek wordt geannuleerd, tewerkstelling in tehuizen wordt stilgelegd en individuele hulpverlening en begeleiding wordt uitgesteld.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/alle-belgische-gevangenissen-staken-van-10-tot-11-januari/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Stakingen in Belgische gevangenissen”

Plaats een reactie

Delen