Rekenhof onderzoekt 16,5 miljoen euro aan te dure uitgaven Kamer: “Mocht het een bedrijf zijn, was het al lang failliet”

Tom Van Grieken en Alexander De Croo in de Kamer. Photonews

Uncategorized

Voormalig Nederlands minister van Justitie bedreigd door cocaïnemaffia

Simon Segers

Ferd Grapperhaus (CDA), oud-minister van Justitie en Veiligheid in de regering-Rutte III, is voorzien van bijkomende beveiliging wegens ‘ernstige dreigingen’ afkomstig uit het misdaadmilieu. Dat bericht De Telegraaf na bevestiging door het Openbaar Ministerie.

Volgens een tipgever is de dreiging afkomstig van Jos Leijdekkers, een spilfiguur in de internationale cocaïnehandel die eveneens de ‘EU Most Wanted List’ siert. De speurders vermoeden dat Leijdekkers, bijgenaamd ‘Bolle Jos’, verder ook betrokken is bij de mogelijke moord op Naima Jillal. Die laatste was of is een Marrokaans-Nederlandse, vrouwelijke drugscrimineel die eind 2019 spoorloos verdween. Sinds de vondst van enkele verdachte foto’s en later ook sporen in een Antwerpse havenloods, vermoedt de politie dat zij in het kader van een afrekening gefolterd en vermoord werd.

Van Quickenborne

Het Amsterdams Openbaar Ministerie laat voorlopig alleen weten dat de dreiging gelinkt wordt aan de georganiseerde misdaad. Grapperhaus werd voorheen ook van bewaking voorzien, maar kreeg recent bijkomende beveiliging van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) toegewezen.

In september kreeg ook Belgisch minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) bijkomende beveiliging nadat bedreigingen aan zijn persoon werden geuit. Destijds trof de politie een verdachte personenwagen gevuld met explosieven en automatische vuurwapens nabij zijn woning aan. De geïdentificeerde verdachten zijn eveneens uit Nederland afkomstige figuren die gelinkt worden aan het drugsmilieu.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/minister-van-quickenborne-onder-verhoogde-waakzaamheid-na-vondst-wagen-met-explosieven-en-vuurwapens-aan-woning/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

5 gedachten over “Voormalig Nederlands minister van Justitie bedreigd door cocaïnemaffia”

  1. Nederland is nochtans altijd voorvechter geweest van de import van migranten. Een deel van de illegalen die de EU binnendrongen, hebben al snel gezien dat onze wetgeving erg soepel is en dat ze bijna nooit gestraft worden. En wat doe je dan als je snel even welstellend wil zijn als je nieuwe landgenoten. We hadden het kunnen weten, nu is het te laat.

Plaats een reactie

Delen