“Brussels gerechtsgebouw lijkt in betere toestand dan parket en Justitie die het huisvest”

Brussels gerechtsgebouw. Shutterstock

Uncategorized

16-jarige uit Leuven die jihadistische aanslag wilde plegen is vrij onder voorwaarden

Wannes Neukermans

De politie in Leuven heeft een 16-jarige jongeman opgepakt die plannen had om een terroristische aanslag te plegen. Op zijn gsm werden beelden van IS gevonden en de jongen zou een bom met TATP, de stof die ook gebruikt werd bij de aanslagen in Parijs en Brussel, gebruikt willen hebben.

Het parket van Leuven bevestigt de aanhouding van de jongeman, maar omdat hij minderjarig is kan en wil men niet erg veel kwijt over de zaak. De verdachte is intussen vrij onder voorwaarden, onder strikte opvolging van de politie en de sociale dienst.

Bronnen binnen VRT melden dat het gaat over een 16-jarige jongeman die zich bekeerd heeft tot de islam. Op zijn telefoon zijn beelden van vernielingen van katholieke beelden gevonden, alsook (propaganda)video’s van IS.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “16-jarige uit Leuven die jihadistische aanslag wilde plegen is vrij onder voorwaarden”

  1. Dat bewijst maar weer eens dat onze jongeren meegezogen worden in het islamisme. Op die leeftijd zijn jongeren kwetsbaar en worden ze snel beïnvloed door hun omgeving. Hoe het mogelijk is dat hij vrij komt onder voorwaarden is me een raadsel, zo iemand kan je toch niet loslaten in de maatschappij ?

  2. Dit is weer een “verwarde jongere” die later voor ons pensioen gaat zorgen😂😂😂. Nu gaan ze €100000 spenderen aan psychologen om hem op andere gedachten te brengen. Ondertussen doen zijn ouders net het omgekeerde want Allah is groter dan onze wetgeving en gebruiken. En binnen het jaar haalt dit crimineeltje weer de krantenkoppen. Dit keer omdat zijn missie geslaagd is! En dan komen de ouders weer met hetzelfde riedeltje: het was een brave jongen….

  3. En ondertussen zit een Vlaamse winkeluitbater al een week vast omdat hij in een gevecht met een betrapte dief die man heeft neergestoken. Hij had dus eigenlijk alles moeten afgeven, zichzelf laten neersteken en dan zijn nabestaanden een klacht laten indienen bij de politie. Justitie op zijn Belgisch.

Plaats een reactie

Delen