Ecolo stelt verbod op Aalst carnaval voor, burgemeester wil niet plooien voor "Franstalige intimidatie"

Ecolo-Kamerlid Simon Moutquin. Photo News

Binnenland politiek

Ecolo werpt verbod op Aalst carnaval op, burgemeester wil niet plooien voor “Franstalige intimidatie”

Anton Schelfaut

Van zondag 19 februari tot dinsdag 21 februari vindt in Aalst het jaarlijkse carnavalsfeest plaats, maar dat is niet naar de zin van de Franstalige groenen. Kamerlid Simon Moutquin (Ecolo-Groen) zal morgen in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken bevoegd minister Annelies Verlinden (cd&v) vragen welke “gepaste maatregelen” ze zal nemen tegen eventuele “racistische of antisemitische karikaturen”. Hij pleit ook voor “arrestaties” van personen die een “racistische houding” aannemen en vraagt zelfs naar een mogelijk verbod op carnaval.

Chrisoph D’Haese, N-VA-Kamerlid en Aalsters burgemeester, is niet te spreken over de aanval van de Franstalige groenen. Hij noemt het “compleet absurd” dat ze parlementaire vragen stellen over Aalst carnaval en zelfs arrestaties en een verbod opwerpen. De burgemeester heeft er naar eigen zeggen genoeg van dat het volksfeest steeds wordt geviseerd en waarschuwt dat de vrijheid van meningsuiting in België zich op een hellend vlak bevindt. “We moeten hiertegen weerwerk bieden”, klinkt het strijdvaardig. “Binnen de specifieke en temporele context van carnaval moet heel veel mogelijk zijn. Dat heeft zelfs Unia in het verleden al verklaard.”

(Lees verder onder het Facebookbericht.)

Intimidatiepoging

De Aalsterse burgemeester betreurt dat de Franstaligen de negatieve gevoelens rond het volksfeest opnieuw proberen aan te wakkeren. “Aalst is geen racistische stad”, benadrukt hij. “Wel behouden Aalstenaars zich het grondrecht voor om met alles te kunnen lachen. Onze carnavalstraditie gaat zeshonderd jaar terug in de geschiedenis. Ecolo of Groen zal deze formidabele traditie niet verbieden.”

Tot slot benadrukt D’Haese dat hij niet onder de indruk is van de Franstalige “intimidatiepogingen”. “Aalst plooit niet. De carnavalstoet zal zijn zoals elk jaar: niet bewust kwetsend, maar wel doordrenkt van spot en satire, waarbij geen enkel heilig huisje overeind blijft. Van alle humoristen zijn en blijven de Aalstenaars de dappersten. Ik ga ervan uit dat ook de minister van Binnenlandse Zaken hierover bijzonder duidelijk zal willen zijn”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

17 gedachten over “Ecolo werpt verbod op Aalst carnaval op, burgemeester wil niet plooien voor “Franstalige intimidatie””

  1. Wat hebben de franstalige ecofashisten in vlaanderen te zeggen ? niks , nada . Dat ze in wallonië de financien op orde brengen en ons gerustlaten . En als ze niet graag in hetzelfde land leven als de oisteneers , dat ze het land splitsen . En proficiat voor D’Haese .

  2. Draai gewoon de Vlaamse enkel richting “solidariteit”(sic) geldtransfer kraan naar de eco-fascistische gifGroene Derde Wereld over de taalgrens potdicht en laat hen al spartelend verrekken als een forel op het droge.

  3. Ik ben zeker dat de ziekelijke uitspraken van Ecolo/Groen op veel begrip zal kunnen rekenen van hun vrienden bij de VRT , De Standaard en co. De verraders zijn ook in Vlaanderen . Voor hen zijn alle Vlamingen racisten en NVA en Vlaams Belang zijn fascisten en nazi’s. Bekijk m

  4. Ik ben, zeker dat de ziekelijke uitspraken van Ecolo/Groen op bijzonder veel begrip zullen kunnen rekenen bij de VRT, De Standaard en co. De woke ideologie grijpt om zich heen en de verraders zitten zeker ook in Vlaanderen. Voor deze mensen zijn alle Vlamingen racisten en NVA en Vlaams Belang zijn gewoon “fascisten” of zelfs “nazi’s”. Bekijk maar een bepaalde programma’s op RTBF of lees “Le Soir”. Dan weet u genoeg. Wij moeten deze gevaarlijke ideologen van antwoord dienen, zo niet vernietigen deze groen/rose fanatici onze vrijheid. Zij zijn de nieuwe nazi’s!

  5. Er circuleren op verschillende platformen privé initiatieven van rijke Joodse ondernemers, smeercampagnes die met leugens en hyperbolische woke-taal in het Engels waarschuwen voor het ridiculiseren van hun Joodse groepsidentiteit. Ze realiseren zich niet dat in een vrije samenleving alles met status geridiculiseerd mag worden. In feite zijn het linkse Joden die wéér tirannieke linkse socialisten en fascisten aan de macht brengen, wéér gebaseerd op Marx net zoals Hitler toegaf, wéér graven ze een put voor een ander waar ze zelf invallen. Ik dacht dat Joden hyper-intelligent waren.

  6. Hij pleit ook voor “arrestaties” van personen die een “racistische houding” aannemen(citaat). OK. Alle Brusselse MUG artsen die door de Brusselse 100 centrale naar Vlaams-Brabant worden gestuurd en Nederlands weigeren te spreken met Nederlandstalige patienten, gaan we voortaan arresteren wegens anti-Vlaams taalracisme. Eindelijk !

Plaats een reactie

Delen