Groen-covoorzitter begrijpt verontwaardiging over hotelopvang asielzoekers niet: "Wat nederigheid zou op zijn plaats zijn"

Nadia Naji. Photo News

Uncategorized

Groen-covoorzitter betreurt politieke verontwaardiging over hotelopvang asielzoekers: “Wat nederigheid zou op zijn plaats zijn”

Anton Schelfaut

Groen-covoorzitter Nadia Naji betreurt dat er zo veel politieke verontwaardiging is over de opvang van 163 asielzoekers en illegalen in een hotel in Sint-Pieters-Leeuw. Daar kwamen gisteren vier bussen met alleenstaande mannen uit het kraakpand in de Paleizenstraat aan, zonder medeweten van burgemeester Jan Desmeth (N-VA).

Woensdag werden 163 asielzoekers en illegalen – allemaal alleenstaande mannen – overgebracht van het ontruimde kraakpand in de Paleizenstraat naar het Ibis Budget Hotel in Ruisbroek, een deelgemeente van Sint-Pieters Leeuw in de provincie Vlaams-Brabant. Daar zullen ze 13 nachten verblijven, tussen de andere hotelgasten. Er werden in totaal 60 kamers afgehuurd, waar ze per drie worden ondergebracht. De kostprijs per kamer bedraagt 60 euro per nacht, wat het totale kostenplaatje op bijna 47.000 euro brengt.

Burgemeester niet op de hoogte

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) is “verbijsterd” over de manier waarop de asielzoekers werden overgebracht naar het hotel. Dat gebeurde immers zonder medeweten van burgemeester Jan Desmeth (N-VA). “Ongezien en onaanvaardbaar”, vindt Demir. “Burgemeesters zijn verantwoordelijk voor de algemene veiligheid en volksgezondheid op hun grondgebied. Zonder hun medeweten toeristische infrastructuur inschakelen voor crisisopvang, is gewoonweg slecht bestuur.”

Ook Vlaams viceminister-president Bart Somers (Open Vld) noemde het op Twitter “onaanvaardbaar” dat Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) 163 Brusselse daklozen in Sint-Pieters-Leeuw onderbrengt zonder voorafgaand overleg met de burgemeester en de Vlaamse regering. “Zo gaan we niet om met lokale besturen. Zo gaan Gewesten niet om met elkaar. Deloyaal gewoon”, hekelde hij.

Groen-covoorzitter Nadia Naji noemt het “tekenend” dat er zo veel politieke verontwaardiging is. “Dat onmenselijke kraakpand moest zo snel mogelijk ontruimd worden. Het gaat hier over mensen. Wat nederigheid zou op zijn plaats zijn”, sneert ze op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Groen-covoorzitter betreurt politieke verontwaardiging over hotelopvang asielzoekers: “Wat nederigheid zou op zijn plaats zijn””

  1. Alvast de Hotelfactuur laten betalen door Groen.
    Vervolgens eveneens de retour op kosten van Groen.

    Kent dat meisje de procedure om als Belg te verhuizen naar een ander Europees land?
    Eenvoudig: toestemming vragen in het thuisland en in het destinatie-land.

    Sommige ‘mensen’ hebben regels te respecteren.

  2. ons nicolleken zou beter een A-380 met 700 plaatsen inhuren om hen naar Turkije te vliegen,daar hebben ze gezonde jonge mannen nodig voor de heropbouw.Hopelijk chartert ze geen vliegtuig om Turken en Syiërs uit dit gebied naar hier over te vliegen,met domoortje weet je nooit.

  3. als er iemand nederigheid moet vertonen dan zijn het wel de migranten , die hier 1 illegaal verblijven , 2 een huis binnen breken , en 3 dan nog eisen stellen en verklaren voor de camera dat Belgie 0.0 is –
    ik hoop en ben er zeker van dat Groen en Ecolo , binnenkort 0.0 nog zal betekenen , voor onze Vlaamse maatschappij – Hopelijk onder de kiesdrempel

  4. Wat verwacht je nu van iemand die zelf een andere origine heeft en dan nog eens co-voorzitter is van de groene migrantenpartij. Zonder het artikel te lezen wist ik al dat ze die hotelsituatie goed zou praten. Hierbij zou ik nogmaals willen pleiten voor asielaanvragen buiten de EU en enkel diegenen binnenlaten die vluchteling zijn. De keuze van het land wordt dan ook door de EU bepaald en niet door de asielshopper.

  5. Groen is een nefaste partij voor de gemeenschap. Gevaarlijker dan het Vlaams Belang. Maar de media willen dit niet erkennen, wegens een te grote emotie en vooral een superieur hoogwaardigheidscomplex ten opzichte van Jan Modaal, die ze dan maar extreem rechts en facistisch noemen. Wat natuurlijk heel wat gemakkelijker is dan na te denken over hoe dit probleem van kwaadheid aan te pakken.

  6. Groen-voorzitter Nadia Naji opent deur naar criminaliteit. Maar ja, de bende van Ali Baba negeert straal het private en publieke eigendomsrecht. Voor de Groene maffia overruuld het geweld van illegale horden de Belgische wetten en normen.

  7. Migrantenwijven mogen wel eens leren hun mond te houden. Niemand houdt van poedels met hamsterkaken en Popeye-armen met vetimplantaten. Je bent niet alleen lelijk en zwaarlijvig Nadia, maar inflatable Nadia is vooral bazig niemand houdt van bazige wijven.

Plaats een reactie

Delen