Non-binaire zanger Sam Smith wil graag "fisherthem" worden

Afgelopen zaterdag liet Smith zich ook al opmerken met een opvallende outfit op de uitreiking van de Brit Awards in Londen. Photo News

Cultuuroorlog

Non-binaire zanger Sam Smith wil graag “fisherthem” worden

Anton Schelfaut

De non-binaire zanger Sam Smith droomt ervan om een “fisherthem” te worden, een genderneutrale versie van een visser of ‘fisherman’. Dat heeft hij gezegd in het BBC-praatprogramma ‘The One Show’.

Presentator Ronan Keating vroeg Sam Smith of hij een fan van vissen is. Daarop antwoordde de bekende ‘Engelsthem’ dat hij van vissen houdt en graag een “fisherthem” wil worden. Dat is een genderneutrale versie van ‘fisherman’, het Engelse woord voor visser.

Presentatrice Alex Jones leek hem verkeerd te begrijpen, en vroeg of hij graag een vliegvisser zou willen worden. “Ik zou elk type ‘fisherthem’ willen worden”, antwoordde Smith zonder verpinken. “Op een dag wil ik mijn dagen beëindigen met vissen, zittend aan een oever. Ik doe het op zee en op meren. Ik heb het nog nooit alleen gedaan, er was altijd iemand bij om het me te leren.”

(Lees verder onder de tweet.)

Taalkundige hel

Smiths woordkeuze wordt op sociale media op hoongelach onthaald. De bekende Britse televisiepresentator Piers Morgan vindt dat de zanger “zijn mond moet houden”. “Wat voor taalkundige hel is dit?”, vraagt iemand anders zich hardop af.

Afgelopen zaterdag liet Smith zich ook al opmerken met een opvallende outfit op de uitreiking van de Brit Awards in Londen. Daar verscheen hij in een opblaasbaar latexpak.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over “Non-binaire zanger Sam Smith wil graag “fisherthem” worden”

Plaats een reactie

Delen