Demir wil transparantie over waar miljard euro aan VREG-subsidies naartoe gaat

Zuhal Demir. Photonews

Uncategorized

Van 10 naar 46 miljoen euro en nu nog meer: Prijs Waals parlementsgebouw stijgt nog eens door gebrekkig gsm-bereik

Wannes Neukermans

In het nieuw gebouwde deel van het Waals Parlement is er amper gsm-bereik en dat is in dit digitale tijdperk natuurlijk niet optimaal. Het kost minstens 85.000 euro om bijkomende antennes te plaatsen. Nog een extra kost voor het gebouw dat 46,1 miljoen euro in plaats van de begrote 10 miljoen euro zal kosten.

Het Rekenhof en het gerecht onderzoeken momenteel al de verviervoudiging van het budget van het Waals parlementsgebouw en nu komt daar nog eens bovenop dat er 85.000 à 140.000 euro extra zal uitgegeven moeten worden aan bijkomende gsm-antennes. Het bureau van het Waals Parlement heeft hiervoor een openbare aanbesteding uitgeschreven.

Eindfactuur

De twee projecten werden in opdracht van parlementsvoorzitter Jean-Claude Marcourt (PS) doorgelicht en worden later vandaag voorgesteld in het Waals parlement. De rapporten bevestigen dat het kostenplaatje van de twee projecten explosief gestegen zijn.

Het Huis van de Parlementsleden werd oorspronkelijk begroot op 10 miljoen euro. Nu blijkt dat het totale budget al vanaf het begin 20,86 miljoen euro was, waarvan 17 miljoen voor de werken bedoeld was. De eindfactuur zal oplopen tot 46,112 miljoen euro: vier keer meer dan wat men beweerde.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/46-in-plaats-van-10-miljoen-euro-waals-parlement-kampt-met-budgetoverschrijdingen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Van 10 naar 46 miljoen euro en nu nog meer: Prijs Waals parlementsgebouw stijgt nog eens door gebrekkig gsm-bereik”

  1. Tuurlijk dat. Als ge toch eindeloos kunt shoppen met de kredietkaart van de Vlamingen met ge alles (uit)geven, toch?
    En dat die ganse linkse Vlaamse roversbende en hun regimepers hier niks over zegt is zo tenenkrullend. Maar ik zal wel weer een extreem rechtse complotdenker zijn die dit fake nieuws gelooft.

Plaats een reactie

Delen