De Russische president Vladimir Poetin. Photo News

De Russische president Vladimir Poetin. Photo News

Justitie

Internationaal Strafhof vaardigt arrestatiebevel uit tegen Poetin wegens oorlogsmisdaden

Simon Segers

Het Internationaal Strafhof van Den Haag (ICC) heeft vrijdag arrestatiebevelen uitgevaardigd voor de Russische president Vladimir Poetin en de Russische commissaris voor kinderrechten Maria Lvova-Belova. Zij worden beschuldigd van de onwettige deportatie van kinderen uit bezette gebieden in Oekraïne.

Poetin zou mogelijk individuele strafrechtelijke verantwoordelijkheid kunnen dragen voor die oorlogsmisdaden, omdat hij volgens het ICC heeft nagelaten om adequaat toezicht te houden op civiele en militaire ondergeschikten die de handelingen hebben gepleegd of toegestaan. Het Strafhof verwijt de kinderrechtencommissaris dezelfde nalatigheid.

“Aannemelijke beschuldigingen”

“Volgens het internationaal recht is het verboden voor bezettende mogendheden om burgers uit hun woongebied naar ander territorium te verplaatsen”, sprak ICC-rechter Piotr Hofmański in een verklaring. Hij benadrukte ook dat kinderen bovendien nog bijzondere bescherming genieten volgens de Geneefse Conventies. “De rechters hebben de informatie en het bewijs dat de aanklager heeft ingediend bestudeerd en zij hebben bepaald dat er hier sprake is van aannemelijke beschuldigingen tegenover de beklaagden”, aldus Hofmański.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

14 gedachten over “Internationaal Strafhof vaardigt arrestatiebevel uit tegen Poetin wegens oorlogsmisdaden”

  1. Daar gaan ze zich nu eens mee bezighouden maar met de covidmisdaden tegen de mensheid met hun opgelegde dictatoriale regeltjes wordt met geen woord gerept, stel achterlijke debielen.

  2. Ze blijven dromen daar in Den Haag. Sowieso lijkt me een Internationaal Strafhof een kwalijke zaak, we leven immers, naar alle waarschijnlijkheid, nog niet in een Bilderberg / WEF wereldheerschappij. Poetin heeft ons in de tang, niet wij hem. Dankzij de praatjes van de EU en enkele West-Europese staatshoofden, premiers en ministers zitten we nu in de kou, een kostbare kou, want het is nog duur ook. Ook in de stijgende prijzen van levensmiddelen zien we dit. We kunnen er niets tegen doen want de meeste EU-landen hebben hun krijgsmacht wegbezuinigd – na de Val van de Muur “was er geen leger meer nodig” aldus de naïeve politici. Nu zitten we met de gebakken peren. Er zit niets anders op dan Oekraïne – een staat die tot begin 2022 nog door de Westerse politici en media als corrupt en onbetrouwbaar werd bestempeld – aan haar lot over te laten. Willen we verder leven in een zeker comfort en luxe dan dienen onze politici op bezoek te gaan bij Poetin en de meest neerbuigende verontschuldigingen aan te bieden, in de hoop dat hij de gas- en oliekraan weer opendraait aan schappelijke prijzen. En alle sancties, die allen de EU zelf maar getroffen hebben, in te trekken. Je moet toch echt wel wereldvreemd zijn om er zelfs maar over te durven denken Poetin voor een (niet bestaande) rechtbank te brengen.

  3. Hoe internationaal is het gerechtshof? Of is het enkel een Westerse bedoening? De arrogantie en het neokolonialisme van de betweterige linkse Europese elite is stuitend. Geen enkele empathie met andere culturen, die zogezegd verderfelijk en dictatoriaal zijn. Maar van zodra deze culturen zich in onze maatschappij komen vestigen is dat opeens geen probleem meer. Dan moeten we die zogezegde abjecte culturen respecteren. Mag ik even naar het moslimfundamentalisme verwijzen? Of het religieuze fanatisme van het judaïsme. De religieuze hardnekkigheid van de Sikhs, allemaal geen probleem, totdat een land van deze religies opkomt voor zijn eigenheid. Dan heeft het Westen een groot probleem. Stelletje hypocrieten. Dat Rusland opkomt voor zijn cultuur, zijn mensen, die deze cultuur waarderen of zelfs ondergaan, kan je Poetin niet kwalijk nemen. In het Westen doen we namelijk hetzelfde.
    Uiteraard is agressor spelen ten opzichte van een ander land dat een andere weg zoekt niet OK. En men had serieus wat harder en doortastender kunnen optreden tegen Rusland. Maar uiteindelijk hebben we hier in het Westen ook te maken met dictatorschap, vermomd als democratie van een elite die alle voeling met de man in de straat heeft verloren. En de Westerse schlemiel, de onnozelaar, die denkt dat de elite om hem geeft, heeft het mis. De Elite geeft tegenwoordig alleen om zichzelf en hun zelfverklaarde hoogstaande moraal. Een spiegelkijkende, pauwstaartdragende, hautaine elite, die de ondersteuning van zijn bevolking, die van hen afhankelijk is, niet waard is en verraad.

  4. Correctie “en verraadt”. (laatste woorden van laatste regel). Sorry. “Slordig en onachtzaam van mij”. Een quote, die mijn kinderen nog altijd voor de voeten gooien, die ikzelf ook gebruikte, wanneer ze niet zorgvuldig waren geweest. En nu dat ze groot zijn, wijzen ze hun vader op zijn slordigheden. Geef toe, kritisch en eerlijk opvoeden heeft zo zijn voordelen. Ook voor een vader.

  5. Internationaal Strafhof vaardigt arrestatiebevel uit tegen Poetin.
    Hahahahaha. Stoer hoor. Oekraïne is daar heel veel mee geholpen. Muilentrekkers zijn het. Het internationaal strafhof.
    Oekraïners vallen in de handen van de Rus en het probleem is opgelost met een niets to doend arrestatiebevel.
    “Delanda Roes Est”. Er is geen andere optie als we het menen met onze progressieve waarden. Maar die staan onder druk van het linkse deugdictarioraat.

  6. Voor de zoveelste politiek-correct ontaarde keer nemen zij zichzelf au sérieux, iemand moet dat toch doen ,want de Europese Burgers vagen er immers toch hun genotsknikkers aan.

  7. Wat heeft hij verkeerd gedaan? Echt? Durf jij dat te vragen? Poetin deporteert Oekraïnse kinderen om die in Russische kampen te brainwashen, Roger. De martelingen van burgers in Oekraïne, Roger. DAAROM! Alhoewel ik toegeef dat sommige Amerikaanse presidenten ook veel boter op hun hoofd hebben! Dus jouw reactie is niet helemaal misplaatst.

Plaats een reactie

Delen