Jan Peumans duwt Limburgse N-VA-lijst | PAL X

Zuhal Demir en Jan Peumans. Twitter

Uncategorized

Herman De Croo geraakt door heisa over pensioenextra’s: “Heel mijn leven overal pinten getrakteerd”

Wannes Neukermans

Voormalig Kamervoorzitter Herman De Croo (Open Vld) blikt in een interview met HUMO terug op de heisa over de pensioenextra’s. “Ze hebben me gekrenkt en gekraakt”, klinkt het. “Ik heb mijn hele leven overal pinten getrakteerd, en nu maken ze van mij een graaier.”

Herman De Croo had weet van de pensioenextra’s, maar geeft aan niet geweten te hebben dat ze onwettig waren. “Zodra ik dat vernam, heb ik alles teruggestort”, vertelt hij in HUMO. “Mijn bankier verklaarde me zot, maar ik was razend.” Volgens hem wilden media en oppositie via hem zijn zoon (premier Alexander De Croo) raken. “Als ik niet de vader van Alexander was, zou men daar anders over geschreven hebben.”

Schandaalberichten

In tegenstelling tot Siegfried Bracke, die aangaf “geen dynastieke verplichtingen te hebben”, stortte De Croo de pensioenextra’s terug. “Ik kon die schandaalberichten niet meer zien, ik werd er ziek van.” HDC voelt zich “gekrenkt en gekraakt”. “Er is in mijn carrière nooit één negatieve zin verschenen over mijn financiële zaken. Nooit! Ik heb mijn hele leven hard gewerkt, mij altijd ingezet voor de gemeenschap, overal pinten getrakteerd, ik had een goede reputatie. En plots, in de herfst van mijn leven, maken ze van mij een graaier.”

Voorts haalt De Croo nog uit naar Raoul Hedebouw, die het pensioenschandaal aangreep om “de graaicultuur” in de politiek te hekelen. “Hij herhaalt voortdurend dat parlementsleden 6.000 euro verdienen en hij maar 2.500 euro. Maar de rest gaat wel naar de partij, hè. Waarom vraagt geen enkele journalist aan Hedebouw wie zijn belastingen betaalt? Ik heb hem dat ooit gevraagd in een debat op VTM, en er kwam geen echt antwoord.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

23 gedachten over “Herman De Croo geraakt door heisa over pensioenextra’s: “Heel mijn leven overal pinten getrakteerd””

  1. De afwezigheid van enige schaamte of bescheidenheid lijkt toch wel een genetische afwijking te zijn. Iemand die hard werkt en pinten betaalt heeft dus volgens die man recht op zulke uitkeringen en lonen… Ik denk niet dat die slurpers weten wat werken is.

  2. Als het dat maar is! Ik wil graag ook elke maand voor 1000€ pinten trakteren, als ik dan mag 4000€ pensioen er bovenop hebben. Misschien eens oplijsten hoeveel hij echt aan goede doelen heeft geschonken, zonder natuurlijk als achterliggende reden de belastingaftrek te hebben. Die man is de verpersoonlijking van een traditionele graaipoliticus.

  3. Familie de croo is een uitgelezen franskiljonse familie. Ik dnek niet dat het toegestaan is nederlands te spreken in de familie de croo. Kadert in het belgische failliete systeem. Wat dat extra pensioen betreft heeft hij gelijk. Wet is wet. Pinten of geen pinten. Mijns inziens is het huichelachtig dat hij dat geld heeft terugbetaald.

  4. Uiteraard meent hij dat. Klootjesvolk wat verslaafd is aan soaps, de koers, het voetbal, het reilen en zijlen van BV’s, pensenkermissen, poepen, zuipen, vreten en feesten, kan makkelijk “binnen gedaan worden” via” pinten trakteren”, onder het mom van” inzet voor de mensheid” ( politici brengen die traktaties in als “beroepskost” ). Steeds opnieuw: politici zijn crapuul in feestverpakking. Maar, een volk heeft de politici die het verdient, en betaalt dan wel voor die onkosten en feestverpakking. Eigen schuld, dikke bult.

  5. Volgens mij zit onze Herman bij de verkeerde partij. Heel zijn leven pinten getrakteerd, met wie zijn geld?
    Yep, met dat van de Vlaamse belastingbetaler. Zo kennen we nog een paar rode weldoeners, geld uitgeven van anderen en als het op is meer vragen.

  6. Ja Herman,je voorzitter verwijt de politie om terroristen te zijn en diezelfde terroristen schieten dan een zogezegde Vlaamse terrorist dood die in zijn bed ligt te slapen in Merksem.Herman,je moet je voorzitter eens wijs maken dat je partijtje onder de kiesdrempel zal verdwijnen als hij nog lang de Vlamingen terroriseert.9% vandaag en 3% foutenmarge naar beneden =6%,lang leve de NVA en het VB,op naar republiek Vlaanderen,de politie zal ons niet tegenhouden en het leger heeft geen kogels,die zitten bij sander-’s vriendje,nar-zelensky,.Het ga je goed Herman,tot op het kerkhof,bye bye

  7. Heeft misschien veel pinten getrakteerd,maar zelf ook véél pinten gedronken.Regelmatig een foto zien passeren waarop hij een pint bier,een glas champagne of andere alcoholische drank vasthield.Zo wil ik ook wel tot mijn 75 jaar ‘werken’ .

  8. Ik sta aan uw kant, maar, wat betreft: “De politie zal ons niet tegen houden” en “Het leger heeft geen kogels”, vergist u zich. Het Speciale Interventie Eskadron van de Federale Politie ( destijds, de Brigade Diane van de Rijkswacht ), zal kogels in overvloed hebben, als het er op aankomt om op Vlaamse, anti-belgicisten te schieten. Idem het leger. Vergeet niet dat, het overgrote deel, van de politie- en legerleiding, politiek benoemde én, overwegend, opportunistische, belgicistische ambtenaren zijn met een vet betaalde Belgische job én een dik Belgisch pensioen. Die zullen dat met geweld verdedigen.
    Dat de “Liberalen” (is, ondertussen, wat mij betreft, een scheldnaam geworden) onder de kiesdrempel verdwijnen, is van geen énkel belang. Alle partijen, met uitzondering van VB, zijn tot één pot poco-trado drek geworden. Politici hebben geen morele code, tenzij, “eigen postje eerst”. Dus, de ex- Open VLD-ers zoeken, gewoon, een postje bij de overblijvende witte-boord-criminele-partijen. En, De Wever heeft, uit eigenbelang/ schrik, zijn broek laten zakken voor de Fluppe. Ik laat het aan eenieders verbeelding over, om te concluderen hoe Vlaanderen kan krijgen, waar het recht op heeft.

  9. Hij ging daar, inderdaad, niet om te dansen. En, ook niet, om zijn legendarische pintjes uit te delen. Hij was daar bekend voor zijn “Crème soupe van de chef, à la ouwe viezerik”. Er zijn geen woorden meer om de smeerlapperij en corruptie van trado politici te omschrijven.

Plaats een reactie

Delen