Abou Jahjah weet nog niet of Hamas-aanval misdaad tegen menselijkheid was

Dyab Abou Jahjah. Photonews

Uncategorized

Vraag van de Week: Mogen kranten en nieuwssites borsten publiceren?

PAL

Vorig weekend werd aan de Blaarmeersen in Gent een vrouw uitgescholden en bekogeld met zand omdat ze topless verkoeling zocht in het water. Alle kranten berichtten over het incident, maar geen enkele durfde een foto van een blote vrouwenborst te publiceren. Volgens opiniemaker en Joren Vermeersch een symbool voor onze tijdsgeest.

Vermeersch trok de parallel tussen de redactionele keuzes en de ‘hevige reacties’ (sic) van de Brusselse jongeren op de blote borsten van een strandganger. “Ook de krant is namelijk van mening dat dit deel van het vrouwenlichaam ‘aanstootgevend’ is en om die reden niet vertoond mag worden.

Nieuwe preutsheid

Waarnemers stellen al langer dat er een nieuwe soort ‘preutsheid’ in de maatschappij is geslopen: jongeren weigeren om na het sporten in sportclubs naakt te douchen en vrouwen die topless zonnen zijn eerder uitzonderlijk. Volgens experts komt dit langs de ene kant door sociale media en de constante mogelijkheid om gefilmd en gefotografeerd te worden. Langs de andere kant zou het minder nodig zijn om naakt rond te lopen, omdat dat werd gedaan als ‘protest’ tegen de zedigheid in het oude katholieke Vlaanderen.

Wat vindt u? Is het goed dat kranten en nieuwsmedia behoedzaam zijn voor het publiceren van naaktbeelden? Of toont dit juist aan dat de media ‘toegeven’ aan gevoeligheden van bepaalde groepen?

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




17 gedachten over “Vraag van de Week: Mogen kranten en nieuwssites borsten publiceren?”

  1. Ik zag liever de namen van de 18 gewelddadige reuzegommers in de krant. Kwestie van voorbereid te zijn, want het blijven, zelfs met bescherming van justitie, levensbedreigende individuen. Zoals blijkt uit hun deviant gedrag. Niemand kan garanderen dat ze niet zullen hervallen als de gelegenheid zich voordoet en denken dat dun daden onder de radar zouden blijven.

  2. Weer zo’n maatschappij – ondermijnend woke dat komt “overwaaien” uit de USA. Of wordt het hier heel bewust uitgezaaid ? Dit soort nieuwe, ongezonde preutsheid hoort niet in onze Vlaamse maatschappij. en het komt beslist niet uit Rusland, Hongarije of China.

  3. “brusselse” jongeren ? : Noord-afrikaans moslimgespuis die hier hun wetten willen opleggen.
    Hun wijven lopen hier ook met ” slunsen” rond hun kop wat hier ongepast is. Als dat ginder normaal is, welnu hier niet: dat ze dan terug naar ginder gaan. Hoezo, ze zijn hier geboren? Hun ouders of grootouders zijn ook niet gebleven in het land waarin ze geboren waren !!!!!!!

  4. De allerprachtigste juwelen die een vrouw kunnen sieren waarom zouden afbeeldingen daarvan geen lekkere snoep voor mannenogen mogen wezen ? Trouwens, jongens wat voelt er nog zaliger, inniger, warmer, zachter, lekkerder aan als van een vrouw het exclusieve voorrecht geschonken te krijgen haar boezem te mogen strelen , wat ge met geen enkele andere man wil delen ?

  5. 30 jaar geleden , als ik eens aan de zee was of ergens in een of ander openbaar zwembad rond liep , dan zag men geregeld blote borsten , vrouwen zaten of lagen daar gewoon te bruinen , wij mannen keken er graag eens naar , en dat was het dan ook , NIEMAND zou er durven aangekomen zijn en niemand gaf daar een luidkeelse reactie op
    Op heden zijn vooral ( Moslims ) buitenlanders onze samenleving naar de knoppen aan het helpen , en elk jaar draaien de Linkse Politiekers meer en meer hun hoofd weg – en niet alleen omtrent naakte borsten , onze hele Cultuur (of wat er nog van over blijft ) moet hier echt kapot

  6. De borstenstrijd heeft hier zijn beste tijd gehad rond 1970 . Gepaard met veel gezeur van de toenmalige zwijgende (maar gniffelende) meerderheid doorbrak de bikini het ijzeren gordijn van katholiek Vlaanderen.
    Die open strijd is voorbij .
    Kranten en nieuwssites kunnen er ook geen winst meer mee maken, gezien de massale borstenproductie op internet. Moet ik de zieltogende kranten dan nog jennen met dat thema ?

    Wel wordt het een nieuw netelig verhaal zoals dat van cartoons ( de allesdurver Kamagurka pleit voor voorzichtigheid….).
    Deze voorzichtigheid was ten andere ook eeuwen een aanrader rond de kerktorens.

  7. Borsten, wat is eigelijk het verrschil tussen een mannenborst en een boezem? Eigelijk geen afgezien van de beharing en het ,sorry meisjes, het vetweefsel. Persoonlijk vind ik het minder erotisch blote borsten te zien als deze dan te verstoppen onder het kleinst mogelijk textiel.

Plaats een reactie

Delen